Álhír – cáfolat – Mi, érted

Álhír – cáfolat

Álhír

Álhír – cáfolat

Egy gyorsat írok, mert kérték is, meg látom én is, hogy terjed. Van egy szabadon elérhető diasor a neten, link majd a poszt végén, melyet az FDA oldalán találunk. 

Ez az előadás tulajdonképpen egy vakcinák biztonságára és ellenőrzésére vonatkozó tervezet. Ezt a diát ragadják ki és értelmezik félre sokan. Az egész dokut érdemes elolvasni egyebként, de most nincs időm kilométereket írni, úgyhogy csak azt mondom el, hogy ezen a dián mi látható.

Ez a dia felsorolja azt, hogy milyen LEHETSÉGES tényezőket és hatásokat kell figyelembe venni egy BÁRMILYEN (és nem konkrét) covid vakcinával kapcsolatban az FDA szakemberei által, az engedélyeztetési eljárás és az utánkövetés folyamán. Tehát ezek NEM vakcina mellékhatások, hanem olyan lehetséges hatások és TÉNYEZŐK, amiket keresnek és vizsgáltak a személyek között, akik részt vesznek az egyes fázisokban, mint tesztalanyok, miket fognak utánkövetesnel keresni oltott emberekben. Nézik, hogy az oltáshoz köthetőek-e ilyenek. Pl a terhesség és születési kimenetelek esetében. Ott van a sokszervi gyulladás is a listán, amit amúgy a covid megbetegedés tud okozni, azért szerepel rajta, mert fontos, hogy egy biztonságos oltás ne okozzon ilyet. Remélem érthető vagyok. Ez tulajdonképpen egy lista, ami ráadásul dinamikus, vagyis változik, ami arról szól, mit kell például nézni ahhoz, hogy ne fordulhasson elő biztonsági probléma egy vakcinával és ha igen, akkor tudjanak róla, tudjanak lépni. Olyan elméletbeli esetek, amiket  fontos, hogy ne okozzon. Magyarul nagyjából a valódi értelme ellenkezője annak, mint ami terjed. (Ha le tudjuk fordítani a dia címét, akkor egyebkent ez gyanús is lehet, hiszen annyit tesz (fapados fordításban, mert gondolkodni sincs időm 😃 : Az FDA biztonsagi felügyelete a covid-19 vakcinákkal kapcsolatban: „Munka lista” a LEHETSÉGES  káros kimeneteleket tekintve. Piszkozat. ***változás alatt***)


Vélemény, hozzászólás?