Túlélni a pándémiát – nőgyógyászati daganatos betegként – Mi, érted

Túlélni a pándémiát – nőgyógyászati daganatos betegként

A nőgyógyászati daganatos betegek a COVID-19 világjárványt nagy bizonytalanságban élik meg.

Ezt támasztotta alá az ESGO (European Society of Gyneacological Oncology), az Európai Nőgyógyász Onkológusok Szervezete (elnök Prof. dr. Philippe Morice) és az ENGAGe (European Network of Gyneacological Cancer Advocacy Groups), az Európai Nőgyógyászati Daganattal Foglalkozó Betegszervezetek Hálózata (társelnökök: prof. dr. Murat Gultekin és Tóth Icó) által készített felmérés is. A tanulmány rámutatott arra, hogy a betegeknek rengeteg kérdésük van, mind a kezelések és a kontrollok, mind pedig a védőoltások kapcsán. Az „új” vírusok, variánsok megjelenése újabb bizonytalanságot, félelmeket keltett. Ugyanakkor régi aggodalmak is felszínre kerültek, mint például az influenzavírus veszélyei.

Ha a nehéz helyzetekben megértjük azt, ami körülöttünk vagy éppen velünk történik, ha tisztán látunk, akkor oldódik a szorongás, tisztább fejjel állunk a feladatokhoz, könnyebben hozunk meg döntéseket, veszünk észre lehetőségeket. Ennek segítésére készült el ez a kiadvány, megválaszolva a legfontosabb kérdéseket a nőgyógyászati daganattal érintettek és családtagjaik számára.

A kiadványt írta: Achim Herchenhan, Jalid Sehouli; angol nyelvre fordította: Andrea Krull; magyar nyelvre fordította: a Mályvavirág Alapítvány.

Olvassák és böngésszék, reméljük, hogy hasznosnak találják!


Comments are closed.