Szerzői útmutató – Mi, érted

Szerzői útmutató

Tudományos kutatást végez, eredményeit rendszeresen megosztja, és most szeretne a Miérted publicistájává válni?

Ez a részletes útmutató segítséget nyújt, hogy ezt minél könnyebben elérje. Itt mindent megtalál, amit tudnia kell ahhoz, hogy írott munkája megjelenhessen a Miérted oldalán.

Mit keresünk, mit publikálunk szívesen?

A Miérted egy tudományos ismeretterjesztő magazin.

Mottónk:

mi érted, hogy legyen miérted – ismeretterjesztő magazin, ahol tudósok mesélnek a tudományról

Ha Ön tudományos kutatómunkát végez, akkor előnyben fogjuk írását részesíteni.

Azért hoztuk létre a Miérted magazint, hogy olvasóinkat egy jobb életre inspiráljuk és oktassuk, függetlenül attól, hogy milyen egyéni céljaik lehetnek.

Hiszünk a hiteles, személyes történetmesélésben. A számunkra legfontosabb történetek első kézből származnak, és rengeteg értéket hordoznak személyes tanulságok és mélyreható üzenetek formájában.

A Miérted nagyra értékeli a minőséget!

A közlésre benyújtott írások elemzése során az alábbi kérdéseket tesszük fel:

1. Az írás állításai alá vannak támasztva?
Az író empirikus bizonyítékokkal támasztja alá vagy igazolja állításait? Az írás valódi tudásban vagy tapasztalatban gyökeredzik?

A Miérted nem lektorált folyóirat, de csak azokat az írásokat közöljük, amelyeknek az állításai irodalmi hivatkozásokkal alá vannak támasztva (kivételt képeznek a véleménycikkek). Az irodalmi hivatkozásokkal kapcsolatban elvárt, hogy lektorált folyóiratból származzanak.

2. Az író az olvasóhoz szól?
Az írás tartalmaz-e érdemi tanácsokat, következtetéseket, eredeti megközelítése-e egy fontos problémának, vagy új meglátást, perspektívát oszt meg a hagyományos bölcsességen túl?

Csak kivételes esetben (ha a bemutatni szándékozott cikk átütő eredményekről szól) közlünk cikk-referátumot.

4. Az írás élvezetes olvasási élményt nyújt?
Jól van-e az írás formázva, egyértelmű kezdettel, tárgyalással és konklúzióval? A nyelve világos és tömör? Az író szem előtt tartotta, hogy közönségünk jelentős része mobileszközön olvas minket?

6. Az írás megfelel-e a szigorúbb szerkesztői elveknek?
Igényesen megírt, könnyen követhető, elbeszélésszerűen meggyőző, nyelvtani hibáktól mentes szöveg ?

8. Az 5-7 perces olvasási idejű írásokat előnyben részesítjük.

10. Előnyben részesítjük az eredeti közléseket, de a közönség számára fontos új információkat tartalmazó már publikált írásokat is várjuk.

A kézirat benyújtása

Kézirat benyújtására ezen a linken van lehetőség.

Kérjük, a kézirat első pár sorában mutatkozzon be, és fogalmazza meg motivációját és adja meg az email címét.

Képek feltöltése esetén minden esetben adja meg a kép forrását és a jogtulajdonos nevét, elérhetőségét.

Profil kép

A feliratkozónak akkor lesz profil kép megjelenítve, ha a gravatar oldalán az e-mail címe szintén regisztrálva van és töltött fel profil fotót.

A kézirat elbírálása

Egyelőre nincs kapacitásunk minden kézirat esetében személyre szabott visszajelzést adni.

Általában 7-14 napon belül elbíráljuk a kéziratot, ha két héten belül nem publikáljuk az írását, akkor javasoljuk, hogy próbálkozzon egy másik magazinnál.

A kézirat benyújtásával Ön közlési engedélyt ad a Miérted magazinnak. Az engedély értelmében a Szerző cikkének ingyenes, határidő nélküli közlési jogát kizárólagosan átadja a Miérted magazinnak.

Amennyiben kéziratát közlésre elfogadjuk, a publikáció során fenntartjuk a jogot, hogy ahhoz szerkesztői megjegyzést, véleményt csatoljunk.

Ha a fenti írásbeli irányelvekre összpontosít, akkor a közlésnek gyors útja lesz. Büszkék vagyunk, hogy szerepet játszhatunk az Ön tudománykommunikációs vállalkozásában!