Koronás mesék XV – Orvosok és nővérek – Mi, érted

Koronás mesék XV – Orvosok és nővérek

Koronás mesék XV - Orvosok és nővérek, magyarázat Orvosok és nővérek
Koronás mesék XV – Orvosok és nővérek, magyarázat
Orvosok és nővérek – egészségügyi dolgozók, de nem csak ez a két szimbolikus szakma képviselői harcolnak a frontvonalon, hanem a gyógytornászok, védőnők, szülésznők, dietetikusok, gyógyszerészek, betegkísérők, asszisztensek, higiéniás szakemberek, mentősök, eü. műszakiak, pszichológusok és még nagyon sokan.
Makrofág – nagy falósejt, egy igazik kórokozót zabáló gép és még okos is…
Csontvelő – itt képződnek a vérsejtek, amolyan rendőrakadémia.
Kórokozó Világszövetség – ilyen szerencsére nem létezik a valóságban.
Antitestinjekció – ezt passzív immunizálásnak hívják, kívülről juttatunk ellenanyagokat egy szervezetbe és ezzel érünk el hatékony immunválaszt anélkül, hogy a szervezet aktívan részt venne az ellenanyag termelésben. Erre akkor van szükség, ha a fertőzés már megtörtént és nincs elég idő a szervezet immunválaszának beindítására „rendes” (aktív) oltással. Ilyen oltást adunk például veszettség és tetanusz ellen bizonyos esetekben. (Sajnos ilyen oltás sem létezik még a koronavírus ellen)
Pszichológiai hadviselés – a küzdelem nem fizikai síkja, amikor az ellenfél kitartását, harci kedvét teszik tönkre. A koronavírus esetében ez a félelem. Elsősorban attól, hogy nem tudjuk megfertőződünk-e és akkor mi lesz velünk és a szeretteinkkel. Ez fokozottan sújtja most az egészségügyi dolgozókat, így minden támogatás jól jön, amivel védeni lehet őket a pszichológiai háborúban.

Vélemény, hozzászólás?